Tervetuloa

Jospa tälläkertaa jaksaisi aktiivisemmin kirjoitella! Projekteja, kuvia ja sekalaista tilpehööriä luvassa~

03 marraskuuta 2012

Kakola-musikaali ja kokkausta pikakelauksella

31.10 pääsin viimein katsomaan Kakola -musikaalia Turun kaupunginteatteriin! Kun kuulin, että tämmöinen on tulossa, tiesin haluavani sen nähdä, mutta kuinkas ollakaan, tiesin myös lippujen hinnat. Viimekuun ajan opiskelijoille oli kuitenkin tarjoushintana 18€/lippu, niin ei tullut ihan törkeän hintaiseksi mennä äiteen kanssa sinne ihmettelemään. Jaa että kannattiko mennä? No KYLLÄ! :))
1827 infernal musical vakuutti minut viime vuoden alussa, kyllä vielä paremmin, että ei ihan samalle tasolle noustu, mutta tämän kaltaisesta aiheesta oli nyt tehty teatteria, joka oli yhtä aikaa rankkaa ja koskettavaa, siinä missä hauskaa ja kaunistakin. Veeti Kallion ääni toimi Leon roolissa hienosti, naislaulajilta olisi voinut äänen voimakkuutta hiukan laskea, sillä välillä sanoista ei tahtonut saada selvää, varsinkaan kun useampi lauloi yhtäaikaa. Taitavia laulajia kuitenkin kaikki, eivät vain toimineet ihan täydellisesti yhteen. :) Monet biisit sai myös tarkoituksellisesti ihan uusia merkityksiä. PMMP:n Joutsenet on nyt soinut Kakolan jälkeen päässä aikas taukoamatta.



Toinen toistansa täällä jumaloi

ketään täysin ei silti saada voi
älä järjetön enää kapinoi
mene vaan!


...



vaikeaa selittää ja ymmärtää
miten toisesta aina jälki jää
mene vaan

sitä mitä koitin sussa koskettaa
tajusin ei oo olemassakaan
aika kuole ei tappamallakaan
mene vaan


...


unelmat vaihtuu toisiin

valuen vuosiin vihaisiin
lähtisin mut se vaan ei mee enää niin
ei mikään mee enää niin


Koska menoa on riittänyt, on ruuan laittokin tapahtunut siinä ajassa mikä on milloinkin sattunut jäämään. Riisin keitin onnekseni helpottaa elämää huomattavasti~ Harmikseni tosin siinä pitää tehdä kerralla kahden ison annoksen verran sitä riisiä, ja pitää täyttää jääkaappia ylimääräisillä kipoilla.. Noh, osan voi nyt laittaa ikkunalaudalle, kun ei pakkasia juuri ole, ja lämpötila pysyy jääkaappi lämpöisenä tai alle ulkonakin.
  Valitukset ruokien suhteen kuitenkin sikseen! Pyhäinpäivä toi ylimääräistä aikaa tunnin jos toisenkin, ja päätin kerrankin kokeilla uusiin laseihin pientä jälkiruoka herkkua. Kerroksittain menevät herkut miellyttävät omaa silmää, ja olen pitkään halunnut semmoista jossain muodossa kokeilla. Perinteisestä PannaCotta jälkkäristä kehittelin siis oman yksinkertaistetun kevyen versioni~ Ohje löytyy omalta kotikokki käyttäjältäni seuraavan linkin takaa:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/427253/PannaCotta%20~Tiitulin%20tapaan/

Vadelmakastike odottaa kattilassa pohjan jähmettymistä. Kelpaisi melkein jo näinkin :D

Kastiketta päälle <3
Marja tai kaksi koristeeksi ja raikkautta tuomaan~
Should we taste it? ;)
 Neljä jälkkäri lasia tyhjeni tässä talossa melkoisen äkkiä. Vadelmakastiketta olisi kuulemma pikkuisen enemmän saanut olla, ja enemmän ihan tuoreita vadelmia päällä, mutta hyvinpä tuo näytti näinkin menevän. :D

Ja koska tietokone ei näytä enää sallivan lisää kuvia ja osoittaa mieltään siitä, etten ole ehtinyt dataamaan kunnolla piiiiitkään aikaan, niin päätetään tällä kertaa herkutellen. Seuraavaan kertaan taas~ ^^

~Ayu